Domingo de baloncesto en Vista Alegre

Domingo completo en Vista Alegre

Tarde de baloncesto en Vista Alegre co estreno en Burela dos equipos senior feminino e junior masculino.

Imaxe do partido CB Burela - Tigres
  Empezaron os juniors masculinos de Manolo Cobas co partido contra Tigres de Lugo nun partido igualado ata o minuto 14 onde as pérdidas de balón e o escaso rebote daban ventaxas  de máis de 10 puntos ós lucenses. Esta desventaxa continuou e incrementouse durante o terceiro cuarto (20ptos.) e os intentos dos locais de reducir esta ventaxa deron froitos no último cuarto onde se baixou a diferencia s menos de 10 puntos pero rematou o partido con derrota por 12 puntos (62-70).

Este equipo está aínda en fase de construcción e a xuventude da plantilla da un gran marxe de mellora no futuro.

Despois era o turno das seniors que recibían ó Bazarra Costa da Morte de Cee, equipo cun partido xogado e gañado.

Foto de familia do CB Burela Senior e adestradores
    Posta en escea inmellorable cun parcial de 27/6 que evidenciaba unha diferencia no xogo moi grande, cun dominio defensivo total diante dun equipo voluntarioso pero incapaz de ter posición de tiro cómodas. As rotacións non daban respiro ás visitantes que encaixaban outro parcial demoledor no 2º cuarto (30-0) polo que quedaba sentenciado o partido antes do descanso (57/6).
     A segunda parte, de trámite, daba oportunidade de ir probando cousas novas en ataque á vez que as diferencias seguían en aumento (81/16) para cerrar o partido cun 104-28 que deixa clara a diferencia entre os equipos. A nota máis negativa foi a lesión dunha das xogadoras visitantes.

Destacaron todas a xogadoras en esforzo defensivo e debutou unha nova junior, Saray, que coas outras juniors tivo minutos para perderlle medo á competición senior.

Golpe de autoridade do equipo que debe verse respaldado contra rivais máis serios como o CB Cambre no vindeiro fin de semana (líder e imbatido) que nos dará unha imaxe máis real das posibilidades do noso equipo na liga.

Xogaron e anotaron: Alba (4), Miriam (11), Lucía Ca.(5), Mar (20), Tatiana (11), Lucía Paz, Marta Cifu (12), Claudia (4), Margarita (15), Saray (2), Adela (10) e Celia (8).

sábado, 26 de octubre de 2013

Xa está aquí a competición

Dobre xornada como visitantes

O fin de semana do 19 e 20 de outubro os equipos junior masculino e senior feminino debutaron nas ligas da 2ª FGB con resultados dispares que pasamos a comentar:O equipo senior feminino desprazábase a Laracha coas baixas da capi Marta Cifu e de Carla Candia e consigueu unha boa victoria diante do equipo local por 29-63, debutando en competición oficial Lucía Carabán e as juniors Adela, Celia e Tatiana (con idade cadete).                                                         Partido de trámite para ver o traballo de pretemporada do noso equipo , que no seu primeiro desprazamento estba formado por  xogadoras cunha idade media inferior ós 20 anos. tamén sirveu para o debut de 3 xogadoras junior que levan adestando con nós desde a temporada pasada .  O equipo rival mellorou as súas prestacións da pasada temporada con novas incorporacións e melloría do seu xogo.Xogaron : Alba, Miriam (9), Lucía Carabán (4), Mar (7), Tatiana (2), Lucía Paz (2), Claudia (7), Margarita (8), Adela (20) e Celia (4).                                                                                                                  O partido empezou moi trabado , con constantes fallos e pérdidas ata que as nosas conseguiron axustar a defensa e poder empezar a correr para deixar o primeiro cuarto en 2-9. O segundo e terceiros cuartos as locais sufriron moito para poder circular o balón a atopar tiros fáciles e as nosas xogadoras combinaban unha asfixiante defensa con ataques posicionais con criterio para agrandar a diferencia a 30 puntos ó final do terceiro cuarto.A diferencia podería ser maior de ter maior acerto nos tiros libres e nos contraataques.                                                                                                                                                     Un CB Burela distinto ó do pasada temporada, cunha actitude e esforzo das xogadoras loables, recollendo o traballo realizado no mes de pretemporada (melloría física sobre todo e na defensa) e o compromiso de que as máis novas (juniors) entren na rotación e disfruten de moitos minutos de calidade. O seguinte partido (domingo 18h Burela) contra Costa da Morte debe seguir na liña do primeiro diante dun rival asequible na que as nosas deben levar a iniciativa durante todo o partido.        Por outra banda, o equipo junior masculino de Manolo Cobas debutou con derrota en lugo diante do Estudiantes de Lugo 70-46. viaxaba o equipo coa baixa de Rivas e a presencia de varios xogadores cadetes e fixeron frente durante varias fases do partido pero o acerto exterior dos capitalinos no último cuato deulles unha victoria sin complicacións.
  O vindeiro domingo (16h.) tentarán conseguir a súa primeira victoria diante do Tigres de Lugo en Vista Alegre.

Pretemporada plena de victorias

Senior Fem. : 3 victorias en pretemporada

Despois de iniciar os adestramentos de pretemporada no mes de setembro cunha triple ración física, técnica e táctica por semana  o equipo senior feminino presentábase en Burela o 29 de setembro cunha fácil victoria diante do CB Vegadeo 69-39. Debutaron Lucía carabán (procede de Peleteiro de Santiago) e as juniors Adela, Katia, Tamara, Tatiana e Saray . Xogaron Alba, LuciaC(2), Katia (2), Tatiana (19), LucíaP (1), Marta A, Tamara (2), Claudia(2), Marta Cifu (11), Marga (20), Saray e Adela (10).

Tamén se participou o pasado 6 de outubro nun triangular en Vegadeo con victorias diante o CbBVegadeo 43-64 e Area 10 O  Corgo 44-52.

No primeiro partido diante o CB Vegadeo a participación de todas as xogadoras e a defensa intensa deu unha victoria fácil onde destacoua direción de Lucía C e a interior Mar. Xogaron  e anotaron : Alba (4), Lucía C (8), Mar (14), Katia (4), Tatiana (2), Tamara (1), Marta Cifu (5), Claudia (5), Marga(3), Saray (2), Adela (12) e Celia (4).

No partido final a victoria foi máis axustada polo cansancio do partido anterior (foron seguidos) e pola dureza das contrarias, un equipo veterano que non tivo consideración das nosas xogadoras juniors (e Tatiana aínda cadete). Destacou Marga e  a loita interior de Mar.  Xogaron e a anotaron: Alba (4), Lucía C (2), Mar (9), Katia (2), Tatiana (4), Tamara (2), Marta Cifu (4), Claudia (2), Marga(15), Saray (2), Adela (4) e Celia (4). debutou a junior Celia co equipo senior.

Con isto a pretemporada se da como rematada e o vindeiro compromiso será co CB do Lea o vindeiro 13 de outubro xa de liga.